Hlavní obsah

Právník se po 20 letech udal na policii za krádež 79 centů z fontány přání

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Southport

Když bylo australskému právníkovi Simonu Mattersovi devatenáct, ukradl z fontány přání ve městě Gold Coast několik mincí v hodnotě 79 australských centů (16 korun). Byl obviněn z drobné krádeže, vše ale popřel a vrátil se domů do Melbourne, kde na prázdninový incident zapomněl. Po dvaceti letech v něm ale zřejmě začalo hlodat svědomí a sám se udal.

Foto: Profimedia.cz

Odcizené centy z fontány přání zřejmě pálily australského právníka v kapse, a tak se po 20 letech udal na policii. Ilustrační foto

Článek

Z Matterse se v roce 2002 oficiálně stal právník. Pravidelně se objevuje u mnoha soudů po celém australském státě Victoria a zaměřuje se především na majetkové a obchodní případy. Možná právě proto v něm jeho dávné jednání vzbuzovalo i po 20 letech velké rozpaky.

Rozhodl se tedy, že chybu napraví a sám se udá na policii. Učinil tak a objevil se u smírčího soudu v queenslandském Southportu, který leží nedaleko města Gold Coast.

Smírčí soudce Ron Kilner Mattersovo doznání viny přijal. Nenařídil mu však žádný trest a dokonce rozhodl, že Matters nedostane ani zápis do trestního rejstříku, tuto středu o tom informoval deník Daily Telegraph.

Reklama

Výběr článků

Načítám