Hlavní obsah

Ani matka mě nepoznala, popsala žena svou alergickou reakci na obal mobilu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Když si 30letá Jenny Taylorová z Liverpoolu pořizovala nový silikonový obal na mobil, ani ve snu by ji nenapadlo, co bude následovat. Na obličeji jí v místech, kde telefon přišel do kontaktu s kůží, vyrašila bolestivá kopřivka. Alergická reakce se poté zhoršila natolik, že ji ani vlastní matka nepoznala.

Foto: Profimedia.cz

Třicetiletá Britka dostala děsivou alergickou reakci poté, co si zakoupila nový obal na mobil.

Článek

Třicetiletá marketingová manažerka po telefonování s překvapením zjistila, že má na tváři červený otisk telefonu. Když se tato bolestivá kopřivka začala šířit dál na celý obličej a krk, navštívila lékaře. Dostala volně prodejná antihistaminika a ve víře, že to zmizí, odešla domů.

Jenže následující ráno se Taylorová probudila v ještě horším stavu. Obličej jí otekl takovým způsobem, že nedokázala ani otevřít pravé oko a jen stěží mohla polykat.

Foto: Profimedia.cz

Přesně v místech, kde se mobil dotkl kůže, 30leté Taylorové zůstal bolestivý otisk

„Matka mě zprvu ani nepoznala, byla v šoku. Myslela si, že mi to zůstane navěky. Na tváři jsem měla jasně viditelný obtisk od telefonu. O původci alergie tedy nebylo pochyb,“ řekla deníku Daily Mail Taylorová.

„Když jsem navštívila nového lékaře, prohlédl mi krk a to, co viděl, ho znepokojilo. Nemohla jsem pořádně polykat, nechal mě tedy okamžitě hospitalizovat,“ dodala Britka.

Po této děsivé reakci, která ji překvapila v listopadu loňského roku, Taylorová navštívila dermatologickou kliniku. Na základě 140 jednotlivých testů lékaři zjistili, že má kožní alergii minimálně na 13 jednotlivých podnětů včetně džínoviny, kovových mincí, a dokonce i klik od dveří. Do té doby o nich přitom neměla ani tušení.

Foto: Profimedia.cz

Jenny Taylorová po zakoupení nového obalu na iPhone dostala takovou alergickou reakci, že ji ani matka nepoznala

Silikonový obal na iPhone4 od Griffin Technology, který Taylorová zakoupila v prodejně Apple, mohl podle lékařů fungovat jako jakýsi spouštěč těchto alergií.

„To, že jsem do té chvíle neměla podobnou reakci, ještě podle odborníků neznamená, že ji nebudu mít v budoucnosti. Doporučili mi tedy například, ať při manipulaci s penězi nosím rukavice. Tohle zrovna nedělám, ale jinak jsem nesmírně opatrná, abych své alergie zase nespustila,“ uvedla Taylorová.

„Kontaktovala jsem Apple i společnost Griffin, abych je upozornila na svou alergickou reakci. Dosud jsem se ale nedočkala odpovědi. Alergie můj život pozastavila, nechci tedy, aby se něco podobného stalo i jiným lidem,“ vysvětlila Taylorová, proč svůj případ zveřejnila.

Reklama

Výběr článků

Načítám