Hlavní obsah

Zlatý poklad v hodnotě 17,5 miliónu korun našli ve starém vinařství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Zlatý poklad v hodnotě 700 000 eur (17,5 miliónu korun) našli dělníci při rekonstrukci objektu francouzského vinařství Alexandre Bonnet v oblasti Champagne. Informoval o tom ve středu server francouzského časopisu Le Point. Vzácné zlaté mince se mají rozdělit rovným dílem mezi majitele objektu a dělníky, kteří je objevili.

Foto: Profimedia.cz

Zlatý poklad našli v budově drobného vinařství v oblasti Champagne.

Článek

Při stavebních úpravách začaly minulý týden padat pytlíky se zlatými mincemi ze stropu, kde byly ukryty mezi trámy. Celkem se našlo 497 mincí, které podle odborníků představují 17 kilogramů zlata. Podle numismatiků mají mince navíc sběratelskou hodnotu.

Mince byly vyraženy v letech 1851 až 1928 a nejspíš představují ukryté tržby za vývoz alkoholu do USA v době tamní prohibice ve 30. letech 20. století. Poklad byl převezen do trezoru místní banky.

Foto: Profimedia.cz

V této nenápadné staré budově objevili cenné zlaté mince.

Jedna polovina mincí má připadnout dělníkům a druhá vinařství Alexandre Bonnet. Její vedení podle serveru LePoint.fr se nálezem bude nejspíš inspirovat při pojmenování svého nového speciálního ročníku šampaňského, který by mohla nazvat Ukrytý poklad.

Reklama

Výběr článků

Načítám