Hlavní obsah

Dívka jí 15 let jen kuřecí nugety z fast foodu, její tělo už kolabuje

Novinky, Jakub Kynčl

Sedmnáctiletá Stacey Irvinová z městečka Castle Vale nedaleko Birminghamu jedla od svých dvou let výhradně pokrmy z restaurace Mc Donald's. Podle slov její matky skončilo nadšení pro chutné pamlsky závislostí, která nyní její dceru ohrožuje na životě. Po 15 letech požívání této stravy dívka zkolabovala a trpí silnými dýchacími obtížemi.

Foto: Metro UK

O případu informoval britský tisk.

Článek

Mladá dívka, která nikdy v životě nejedla ovoce či zeleninu, měla opuchlý jazyk a lékaři u ní diagnostikovali anémii, tedy chudokrevnost. Po ošetření dostala dívka sérii injekcí a lékaři jí okamžitě nasadili vitamínovou kúru. Navzdory četným varováním, že pokud se své závislosti na nugetách nevzdá, hrozí jí selhání základních životních funkcí, dívka ve svém zlozvyku pokračuje a jídlu nedokáže odolat. V současné době vyjma nuget pozře jen příležitostně toast k snídani a chipsy.

"Začínám si uvědomovat, že je to jídlo pro mě špatné," připustila pro deník Sun dívka, jejíž oblíbenou aktivitou je sdílení krabičky 20 kuřecích nuget a hranolek s přítelem. Nyní, kdy navzdory dietě jí stále o třetinu víc, než odborníky doporučených 56 gramů tuků denně, se drží relativně štíhlá. Relativně hodně cvičí a má dobrý metabolismus. Nezdravá strava se už však na jejím zdraví začíná výrazně podepisovat.

Foto: Profimedia.cz

Dívka je závislá na nezdravých pochoutkách.

Nedostatek důležitých vitamínů a živin kombinovaný s nebezpečně vysokým množstvím soli může zvýšit krevní tlak a oslabit tak imunitní systém. Následně pak také mohou tyto stravovací chyby vést ke zvýšenému riziku infarktu či mrtvice, zejména až bude dívka starší.

Dívčin nešvar s sebou pak nese ještě jednu, méně závažnou komplikaci. Stacey začíná mít problém, kde skladovat všechny hračky, které dostává společně s jídlem. V tuto chvíli hračky zabírají čtyři velké odpadkové koše

Každá snaha marná

"Láme mi to srdce vidět ji, jak jí ty zatracené nugety. Lékaří jí už docela jasně řekli, že pokud v tom bude pokračovat, tak si koleduje o smrt. Stále ale tvrdí, že nedokáže jíst nic jiného," řekla nešťastná 39letá matka Evonne Irvinová, která už jednou i zkusila dceru nechat trochu vyhladovět ve snaze, aby poté snědla nějaké hodnotnější jídlo. Bez úspěchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám