Hlavní obsah

Jak spláchnout 2,5 miliónu za 30 minut? Recept pro majitele luxusních coupé

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adelaide

Majitelé kabrioletů obvykle pozorně sledují počasí, zvláště pokud jsou jejich vozy luxusní. Přesto se počátkem tohoto týdne na internetu objevilo video, na kterém Rolls-Royce kabriolet v hodnotě 20 miliónů korun moknul v ulicích Adelaide v Austrálii. Škody by podle odborníků mohly v přepočtu vystoupat až na 2,5 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Rolls-Royce kabriolet za víc než 20 miliónů korun nechal majitel stát s otevřenou střechou na dešti

 
Článek

Osmadvacetiletý Australan natočil před kavárnou ve čtvrti Glenelg v Adelaide model auta Rolls-Royce Drophead Coupé. Tento přepychový vůz, jehož cena se pohybuje kolem miliónu australských dolarů (20 500 000 korun), však stál na dešti s otevřenou střechou. Majitel ho nechal bez povšimnutí zhruba půl hodiny.

„Omlouvám se, že jsem nenatočil také interiér, bylo by však trochu kruté, přijít k tomu autu s kamerou,“ připsal k videu jeho autor.

Jak ale dále popsal, na sedačkách i v prostorech pro nohy byly kaluže vody. Palubní deska s dotykovým displejem byla prý nasáklá vodou, stejně jako zavazadla, která nechali majitelé v autě.

Auto na odpis

Specialista na interiéry aut John Barsoumian, který vlastní v Sydney servis, odhadl celkovou škodu na desítky tisíc australských dolarů.

BEZ KOMENTÁŘE: Interiér vozu Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

„Déšť mohl úplně zničit kožené sedačky, dřevěné prvky i koberečky. Pokud by se tak opravdu stalo, mohla by cena oprav vystoupat až na 100 000 australských dolarů (2,5 miliónu korun). Záleží na rozsahu škod a na typu pojištění, je ale dokonce možné, že bude celé auto na odpis,“ řekl australské televizi 9News Barsoumian.

Záleží, jak pohotově majitel jednal

Případnou výši škody potvrdil i Mark Bonello, ředitel společnosti v Sydney, která se zabývá vyšperkováváním aut.

„Jenom série nových kožených sedaček může sama o sobě stát 40 000 až 50 000 australských dolarů (800 000 až 1 000 000 korun). Určující je, jak rychle majitel auta jednal. Pokud si toho všiml hned a vše okamžitě vysušil, pak by se dala většina věcí v interiéru zachránit,“ řekl Bonello.

„Mám takový pocit, že pokud si někdo může jedno z těchto aut dovolit, pak si jistě může dovolit i jeho vyčištění nebo opravu,“ trefně v komentářích u videa poznamenal jeden z internetových uživatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám