Hlavní obsah

Princ Charles pochází z rodu Drákuly, Rumunům ale vládnout nebude

Právo, KOV, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korunní princ Charles (63) má rád Rumunsko. Už několikrát se veřejně zmínil o svých dobrých vztazích s touto zemí a pochlubil se i tím, že pochází z rodu valašského knížete Vlada III., historického předobrazu pro hraběte Drákulu.

Foto: Profimedia.cz

Princ Charles se svým synem Williamem

Článek

Tamní nádhernou krajinu, především lesy, označil Charles za „poklad, jaký ve Velké Británii není“. Vlastní tam nějaké pozemky, jež pravidelně navštěvuje, a místním lidem je podle tamních médií natolik sympatický, že by ho prý chtěli za krále.

Tím se ale určitě nestane, podotkl s odvoláním na stanovisko královského dvora německý týdeník Der Spiegel, který Charlese označil za „věčného čekatele na trůn“.

Alžběta II. chce vládnout, dokud ji neraní mrtvice

Charlesovi skutečně hrozí, že se nedočká korunovace. Jeho matka, královna Alžběta II. (85), se totiž nemíní vzdát moci, upozornila Sally Bedell Smithová, autorka nové biografie „Královna Alžběta“. Panovnice se prý sestřenici Margaret Rhodesové svěřila, že nepůjde do důchodu, „pokud nedostane Alzheimera nebo ji neraní mrtvice“.

Podle deníku The Los Angeles Times se tak zřejmě příštím vládcem stane rovnou Charlesův syn William, na rozdíl od otce mezi Brity velmi oblíbený.

Kniha také prozrazuje, že Alžběta II. je sice symbolem monarchie, je ale velmi skromná. Má prý i jednu nezvyklou vášeň – sbírá mlýnky na pepř.

Reklama

Výběr článků

Načítám