Hlavní obsah

Izraelská agresivní politička opět řádila. Byla sprostá a zlila svůj protějšek

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelská členka parlamentu Anastassia Michaeli neudržela nervy na uzdě a po ostré slovní výměně chrstla sklenici vody do obličeje svému protějšku v diskuzi, poslanci Ralebu Madžadeleovi. Ten po počátečním šoku vzal nakonec situaci s úsměvem, ale přesto byl velmi rozčílený.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Izraelská politička chrstla opozičnímu politikovi do obličeje sklenici s vodouVideo: Reuters

 
Článek

Situace se odehrála v přenosu z jednání výboru pro vzdělání izraelského parlamentu. Ostrá hádka začala ihned poté, co předseda výboru Danny Danon začal debatu o odvolání ředitele střední školy v městečku Arara, který vzal studenty své školy do Tel Avivu na protestní pochod za lidská práva.

V tu chvíli začala v Rusku narozená politička z ruskojazyčné strany Jisrael Bejtejnu osočovat Madžadelea z protistátního jednání a neváhala ho okřiknout, aby "držel hubu".

Opoziční politik ze Strany práce si ovšem urážky nenechal líbit a záhy kontroval. „Vy mi nebudete říkat, abych držel hubu, tady nejste ve své straně, nedovolím, aby se zde razil fašismus!“

To poslankyni Michaeli rozčílilo natolik, že vstala, v klidu naplnila sklenici vodou a vzápětí ji celou vyprázdnila na Madžadeleův obličej. Poté rázně odešla z jednání. Mokrý politik poté hádku ukončil s kapesníkem v ruce s tím, že celou situaci dá před etickou komisi.

Poslankyně Anastassia Michaeli se ovšem takového prohřešku nedopustila poprvé. V květnu minulého roku, během ostré parlamentní debaty, chtěla fyzicky zabránit své oponentce v projevu na téma vojenského útoku na tureckou loď plující do pásma Gazy. Při vojenské akci tehdy zemřelo devět aktivistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám