Hlavní obsah

V absurdním procesu stanuli před soudem čtyři psi

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portland

U soudu v okrese Multnomah County v americkém Oregonu před porotou stanuli čtyři neobvyklí svědci. Při svém vystoupení u soudu však zůstali zticha a jeden z nich akorát poslintal koberec. Šlo totiž o čtyři psy, kteří figurovali v případu zanedbání péče ze strany jejich majitelů.

Článek

Tři německé dogy a pitbul byli na úterý předvoláni k soudu, aby svědčili v případu svých dvou majitelů, Wayna Martina a Layna Woodse. Tito muži z Portlandu byli totiž obviněni z toho, že svým dvěma psům z pěti neposkytli adekvátní veterinární péči.

Merlin, Patches, Coco a Raven jsou jména psů, které povolal obhájce, aby před porotou demonstroval jejich dobrý zdravotní stav. Psi čekali v pondělí a úterý potichu pod dohledem svých pečovatelek před soudní síní, neštěkali ani nezpůsobili žádnou nehodu. Jen spali na připravené rohožce a sem tam se napili nebo sežrali pár granulí.

Po dlouhém čekání se v úterý konečně dostali před soudce Johna Wittmayera. V soudní síni se ale dlouho neohřáli a byli opět vyvedeni ven.

Psi jsou v náhradní péči už od května

Všichni psi byli majitelům zabaveni už 12. května. Tři dny poté, co jejich majitelé dobrovolně předali úřadům chřadnoucí fenku šarpeje, která musela být nakonec utracena. Svědek z oregonské společnosti pro humánní zacházení uvedl, že byli všichni psi zablešení, jedna doga měla hluboké zhnisané rány na noze a fenka šarpeje měla na hlavě velký hnisavý útvar.

Taktika se psy u soudu nezabrala

Obhájce prohlašoval, že tato obvinění jsou ze strany žalobce přehnaná, psi přece jenom měli jídlo, vodu a přístřeší v milovaném domově. Obhájcova taktika s vystoupením psů ovšem na soudce nezapůsobila.

Obvinění byli podle regionálního zpravodajského serveru OregonLive shledáni vinnými z týrání zvířat prvního stupně. Oběma mužům hrozí jeden rok vězení, oba musí zaplatit pokutu ve výši 6250 dolarů (123 000 korun) a pět let nesmí vlastnit žádné domácí zvíře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám