Hlavní obsah

Obří migrace pakoní, kterou nemáte šanci vidět na vlastní oči

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Serengeti

Africký národní park Serengeti je místem, kam se většina Čechů nikdy nepodívá. A navíc, i kdybyste se do tohoto přírodního ráje dostali, jen těžko budete ve správnou chvíli na správném místě, abyste mohli na vlastní oči spatřit obrovskou migraci tisíců pakoní. Fotograf Lee Whittam pořídil úchvatné snímky, které tento přírodní proces skvěle zachycují.

Foto: Profimedia.cz

Pakoně všude, kam se podíváte...

Článek

Na území africké Tanzanie se nachází velké množství živočichů, které běžný člověk může spatřit pouze v zoologické zahradě. Lvi, obří krokodýli, divocí psi, ale také pakoně, kteří v zájmu svého přežití každoročně migrují obrovské vzdálenosti.

Foto: Profimedia.cz

Záběr na delší čas sice není zrovna ostrý, ale má své kouzlo.

Pakoně se potřebují dostat k bohatým pastvinám, které jim umožní přežít jinak těžké období. Cesta však obsahuje mnoho nástrah včetně hladových lvů a krokodýlů. Je to každoroční boj o přežití, který je úchvatné spatřit na vlastní oči. Pro ty méně odvážné jej přinášíme aspoň zprostředkovaně na fotografiích.

Foto: Profimedia.cz

Šelmy čekají na svou kořist.

Foto: Profimedia.cz

Výjev jako namalovaný...

Foto: Profimedia.cz

Řeka plná krokodýlů není pro pakoně bezpečná.

Foto: Profimedia.cz

A ne všichni se přes nástrahy řeky dostanou živí...

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám