Hlavní obsah

Rumunka vybízí dvouletou dceru ke kouření cigaret

Novinky, Zuzana Křesťanová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bughea de Sus

Otec dvouleté rumunské dívky obvinil svou bývalou manželku z toho, že jejich dítě učí kouřit cigarety a pít kávu. To je totiž zřejmé ze šokujícího videa, které žena z obce Bughea de Sus umístila na internet, informoval server dailymail.co.uk. Muž nyní usiluje o svěření dcery výhradně do jeho péče.

Článek

Půlminutové video zachycuje dvouletou dívku, jak několikrát potáhne z cigarety. Přitom ji v tom její matka evidentně podporuje. Poté jí podá hrnek, ve kterém je údajně káva. „Naše dcera nechce mléko, jenom kafe. A místo sladkostí chce cigarety, to je strašné,“ popsal rozhořčený otec Gabriel Burulea. „Vždycky, když mám možnost se s ní setkat, tak vidím, jak zoufale potřebuje cigaretu. Dokonce si strká do pusy nedopalky,“ dodal.

Manželé se rozešli zhruba před rokem. Dítě bylo svěřeno do péče matky, osmadvacetileté Eleny Ursuové. Po zveřejnění nahrávky však Burulea doufá, že svou dceru bude vychovávat on.

Nejznámější dětský kuřák přestal kouřit

Tento případ ale není zdaleka jediný. Policie se například zabývala případem dospívající matky, která na sociální síť umístila fotografii svého pouze šestiměsíčního syna s cigaretou. Asi nejznámějším dětským kuřákem je však dnes čtyřletý Indonésan Ardi Rizal, který svého času kouřil 40 cigaret denně.

Tento chlapec začal s kouřením v jedenácti měsících. První cigaretu mu přitom nabídl jeho otec. Velmi rychle začal být na nikotinu závislý. Poté, co na případ upozornila média, mu úřady nařídily odvykací kúru, kterou dokončil před rokem. Po třech měsících se malý kuřák svého zlozvyku zbavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám