Hlavní obsah

Na Oktoberfestu poteče pivo z „benzínových pump“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Moderní technologie dorazily do stanů na mnichovském Oktoberfestu, který letos zahájí pivní radovánky 17. září. Návštěvníci se nemusejí obávat, že výčepní nebudou stačit narážet sudy a že na své mázy se zlatavým mokem budou čekat dlouho.

Foto: Leonhard Foeger , Reuters

Oktoberfest je největší evropskou slavností piva

Článek

Pro letošní rok si totiž pořadatelé pivního svátku vypůjčili technologii benzínových pump a budou pivo točit z tanků. Ty jsou prý umístěny mimo stany a budou podle potřeby pohotově doplňovány. Do stanů pak dovádí chmelový mok síť potrubí, kterou okopírovali právě u prodejců nafty a benzínu.

Foto: Leonhard Foeger , Reuters

Na Oktoberfestu se baví mladí i staří.

Potrubí z tanku dlouhé 240 metrů je dovedeno do hlavního stanu, který pojme najednou až 8 500 žíznivých lidí. „Je to obrovský úspěch. Naplnili jsme sklenice všech lidí z testovací skupiny najednou,“ pochvaluje si inovaci hlavní technik festivalu Uwe Däbel.

Oktoberfest bude slavnostně začínat v sobotu 17. září dopoledním průvodem. Ve 12:00 pak tamější starosta tradičně vyčepuje první pivo, čímž celá pivní slavnost započne. Každoročně se do Mnichova za tímto účelem vypraví i několik tisíc Čechů, kteří tam jezdí buď s cestovními kancelářemi, či po vlastní ose.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám