Hlavní obsah

Američanka nutí svou čtyřletou dceru nosit umělá prsa

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět "krásných panenek" neustále šokuje svět. Američanka, která chce mít ze své dcery princeznu, sáhla pro nový doplněk. Na tělíčko malé dívky připevňuje umělá prsa a dává jí vycpávky na zadek. Čtyřletá Maddy Jacksonová tak sice skoro nedá větu dohromady, ale už má alespoň napohled namířeno k ženství.

Článek

Maddy, která se 30. srpna objevila v americké reality show Toddlers and Tiaras (Batolata a Korunky krásy), měla během soutěže falešná prsa s košíčky velikosti C a vycpávky na zadku. Naprosto tím šokovala veřejnost. Matka ji k tomu navedla ve snaze, aby se její dcera vyrovnala její oblíbené country zpěvačce Dolly Partonové, která proslula svým bujným výstřihem.

Malé dětské tělo v růžových upnutých šatech ve stylu panenky Barbie se tak rázem proměnilo v siluetu přesýpacích hodin. Blond paruka k tomu pak má jasně odkazovat k ženskosti z dob Marilyn Monroeové.

V rozhovoru pro pořad Today televize NBC matka Lindsay Jacksonová svůj přístup obhajovala. Sama se totiž zúčastnila své první soutěže krásy teprve v devíti měsících.

„Některým lidem to připadá přehnané, my to ale bereme jako skutečnost. Je to běžné. Když totiž Maddy nosí falešná prsa a zadek, je to něco jako extra bonus,“ řekla v rozhovoru Jacksonová.

Všichni o tom však přesvědčeni nejsou. Dokonce i Maddyin stylista Michael Booth se obává, že podobné oblečky jsou za hranicí vkusu.

„Nebyl jsem právě nakloněn tomu modelu s bujným poprsím. Maddy je příliš mladá, porotci to ale naštěstí vnímali pozitivně,“ řekl v zákulisí soutěžního klání Booth.

„Nemyslím si, že by Maddy dokázala vysvětlit, proč vlastně na sobě ty doplňky nosí,“ přiznala Jacksonová, když sledovala rozčarovaný výraz své dcery nad výsměchem ze strany dalších malých soutěžících.

Dětské soutěže krásy mají své příznivce, ale i odpůrce

Za svět krásných dívek se naproti tomu postavila i Maddyina babička Barbara. Podle ní jsou soutěže zaměřené především na vzhled dívek, ale peněžní odměny za vítězství mohou být použity na drahé školné nebo na spousty hraček.

Show ovšem vyvolala bouři nevole mezi těmi, kteří se obávají, že podobné soutěže mohou ovlivnit chování dětí. Ty pak totiž vyrostou a budou totéž vyžadovat od svých potomků. Na internetu vznikla i skupina, která nabádá k odstranění soutěže Toddlers and Tiaras z povrchu zemského, uvedl deník The Daily Mail.

Navzdory kritice je ale Lindsay Jacksonová šťastná, že je její dítě opěvováno a je přesvědčena o tom, že si to všechno její dcera užívá jako svůj koníček a se soutěžením může kdykoli přestat.

Reklama

Výběr článků

Načítám