Hlavní obsah

Čína, země neomezených možností. Řídí tam i čtyřleté děti

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ťi-nan

Malá čínská holčička řídila auto za plného provozu na rušné ulici. Její počínání se na první pohled nelišilo od jízdy běžných řidičů, ovšem s tím rozdílem, že jí byly pouhé čtyři roky. Na místo řidiče ji navíc posadili její vlastní rodiče.

Článek

Holčička, která se pravděpodobně jmenuje Čeng Ťia, by se teprve měla učit jezdit na kole. Její otec už ji však posadil za volant, a to rovnou v ulicích rušného čínského města Ťi-nan v provincii Šan-tung, uvedl deník The Daily Mail.

Na videu, které se na internetu objevilo v tomto týdnu, je vidět Čeng, jak si počíná překvapivě velmi klidně, a dokonce i předjíždí jiné vozy. V jednu chvíli sice zamířila do špatného pruhu, opatrně se však zařadila jinam a pokračovala v jízdě.

Po několika minutách je slyšet mužský hlas, který říká: „Čeng Ťia, zastav auto. Nech tatínka řídit.“

Otec dítěte pak vystoupil z auta a přesedl si na místo řidiče. Je dokonce i vidět, jak zpod sedadla vytahuje nějaké zařízení, s jehož pomocí dívka ovládala pedály, uvedl deník The Daily Mail.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám