Hlavní obsah

Chlapec s obřím jazykem touží být normální, rodiče ale nemají na léčbu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tung-lan

Osmiletý chlapec z Tung-lanu na jihu Číny se narodil se zdeformovaným jazykem. V prvním roce jeho života lékaři zjistili, že to je způsobeno velkým cévním tumorem. Od té doby se jeho jazyk rok od roku zvětšoval. V současné době mu trčí z pusy, je oteklý a zarudlý. Rodiče chlapce nemají na léčbu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Osmiletý Číňan nemůže od narození zavřít pusu kvůli obřímu jazyku, rodiče nemají na léčbuVideo: Reuters

 
Článek

Wen-wu Ja je osmiletý chlapec z Číny, který se od prvních měsíců svého života potýká s cévním tumorem, kvůli kterému se mu jazyk zvětšil do obřích rozměrů. Nyní je tak velký, že se mu nevejde do pusy a zůstává tedy neustále venku.

„Může jíst pouze kaše a mleté maso. Denně navíc musí vypít tři litry vody, neboť neustále slintá a přichází tak o potřebné tekutiny,“ řekla agentuře Reuters Wen-wuova matka.

Rodiče už za léčbu svého syna utratili veškeré úspory. V roce 2008 jim svitla naděje, když se doslechli o jednom úspěšně léčeném případu cévního tumoru na specializované klinice ve městě Čchung-čching na jihozápadě Číny. Výdaje na dlouhodobou léčbu však byly tak vysoké, že si to nakonec nemohli dovolit.

Ač se snaží, nepříjemným pohledům neunikne

Malý Wen-wu se tedy navzdory svému postižení musí pokusit žít normální život. Dokonce se mu i daří ve škole, ačkoli se jí zpočátku bál. Učí se velmi dobře a vychází jak s učiteli, tak se svými spolužáky.

Přesto se kvůli abnormálně velkému jazyku setkává s nepříjemnými pohledy okolí a také s hanebnými přezdívkami. Jeho největším snem tak je být naprosto normální, aby mohl šťastně chodit do školy a nijak nevyčnívat, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám