Hlavní obsah

"Milovaný vůdce" Kim Čong-il vyrazil do boje s hloupostí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PCHJONGJANG

Nejvyšší představitel KLDR Kim Čong-il se rozhodl ve své zemi bojovat s lidskou hloupostí. Nejde o poněkud opožděný silvestrovský humor, ale o Kim Čong-ilovu "kampaň proti hlouposti", která je první letošní oficiální kampaní v lidově demokratické Koreji. Podle "milovaného vůdce" severokorejského lidu lze hlupáky v 21. století zařadit do tři hlavních kategorií.

Článek

"První kategorii tvoří kuřáci, kteří svou neřestí škodí nejen sami sobě, ale i společnosti," sdělil Kim svému lidu. Podle dostupných informací pravidelně kouří přes 40 procent všech 24 milionů občanů KLDR. Zatím se neví, jak se jich dotkne nové učení "otce vlasti", jak si Kim Čong-il také často nechává říkat.

Poněkud lépe na tom asi jsou lidé zařazení do druhé kategorie, kam patří ti, koho "nechávají chladným počítače". Obyčejní Korejci asi ani moc nechápou, o co jde, protože v této zemi je počítač téměř neznámé slovo a soukromě jej nevlastní nikdo.

Internet do Koreje dorazí v únoru

Severní Korea je také jedinou zemí na světě, která nemá přístup na internet. Situace se ale již brzy změní. Kim Čong-il se totiž rozhodl, že ke svým 62. narozeninám daruje své zemi možnost napojit se na internet. Historická chvíle má nastat 16. února.

Na speciálním připojení KLDR k internetu již pracuje německá firma KCC Europe. Vybraní Korejci se budou moci od poloviny února vytočením telefonního čísla 381 napojit na internet, přesněji řečeno na "speciální centrálu" umístěnou na berlínské ambasádě KLDR. Je to sice poněkud složité a přísně kontrolované, ale každý začátek je těžký.

Kdo nezpívá, nemyslí

Podle "milovaného vůdce" tvoří třetí kategorii hlupáků občané bez hudebního sluchu. Kim Čong-il sem zařadil nejen ty, kteří neprožívají hudbu, neslyší tu krásu tónů, ale i ty, kteří se neradují ani z vlastního zpěvu. Navrhl proto, aby se v zemi kladl větší důraz na hudební výchovu a aby lidé měli možnost skládat nejrůznější zkoušky z hudby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám