Hlavní obsah

Milostný dopis byl doručen o 53 let později, milenci se už zatím stihli rozvést

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celých 53 let byl dopis adresovaný tehdy 21letému studentovi Clarku Mooreovi ztracený. Moore za tu dobu konvertoval k islámu a nosí jméno Muhammad Siddeeq. Dopis, který měl zpoždění více než půlstoletí, mu přesměrovala na jeho domov v americkém Indianapolisu univerzita, kde tehdy studoval. Americký happy-end tomuto příběhu však chybí.

Foto: HO, Reuters

Dopis dorazil k adresátovi s "drobným" zpožděním.

Článek

Zamilovaný dopis se k Muhammadu Siddeeqovi dostal poté, co si jeho známí všimli ve zprávách, že se hledá adresát nedoručeného dopisu, který měl stejné jméno jako Siddeeq předtím, než konvertoval k islámu.

Dopis adresovaný Clarku Mooreovi byl odeslán v únoru 1958. Do univerzitní pošty však dorazil až minulý týden.

"Stále tě postrádám tak jako vždy a miluji tě ještě tisíckrát více. Prosím, napiš mi opravdu brzy. Vonnie," stojí mimo jiné v dopisu.

Siddeeq prozradil deníku Pittsburgh Tribune-Review, že má z pozdě doručeného dopisu smíšené pocity. Za uplynulých 53 let se totiž už stačil s Vonnie oženit a také rozvést. Vonnie se pro deník k dopisu a vztahu se Siddeeqem odmítla vyjádřit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám