Hlavní obsah

Rozzuřený muž zapálil ohňostroj uvnitř stanu a ohrožoval své okolí

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ocoee

Muž zaměstnaný v přípravně ohňostrojů se v pondělí večer v Ocoee na Floridě dostal do sporu minimálně s jedním dalším zaměstnancem. Tato hádka skončila doslova výbuchem, když začal rozhořčený muž zapalovat rakety a mířit s nimi na ostatní přítomné.

Článek

Muž byl zatčen a identifikován jako 33letý Guy Swindell Fowlkes z Orlanda. Pracoval na přípravě ohňostroje, a když ho jeho těhotná přítelkyně požádala o klíče od skladu, rozhořčil se na ni, že je nemá.

Podle policejní zprávy svou přítelkyni uhodil do obličeje. Poté vešel do stanu, začal zapalovat rakety a mířit s nimi na další přítomné kolegy. Zapálil dokonce i dvě výbušné žabky a hodil je do nádrže auta jednoho ze zaměstnanců, uvedla televize Local 6 News.

Policie se na místě činu objevila kolem 21:23, krátce po prvním upozornění. Když k Fowlkesovi strážníci dorazili, vypadal jako by měl záchvat a vypověděl, že si vůbec nic nepamatuje. Poté byl převezen do nemocnice, kde si v péči specialistů začal pomalu na vše vzpomínat.

Ukázalo se, že už má Fowlkes za sebou slušnou kariéru kriminálníka, během posledních 18 měsíců byl zadržen 39krát. Byl trestán za násilné napadení smrtelnou zbraní, za držení marihuany, násilí, odporování strážníkovi, krádež, vloupání, vstup na soukromý majetek, držení kokainu s úmyslem ho dále prodávat, domácí násilí a urážku soudu.

V současné době je zavřen ve věznici v Orange County a čelí obvinění ze žhářství, zvláště nebezpečného domácího násilí a z násilí páchaného na těhotné ženě.

Guy Fowlkes a Guy Fawkes

Je ironií osudu, že se tento muž, který v afektu zapálil ohňostroj, jmenuje podobně jako nechvalně proslulá osobnost britských dějin, Guy Fawkes. Tento anglický voják a významný římský katolík se v roce 1605 spolu se spiklenci pokusil uskutečnit teroristický útok na protestantského krále Jakuba I. a členy obou komor parlamentu.

Útok se jim ovšem nepovedl, Fawkes byl zatčen a odsouzen k smrti oběšením. Toto selhání je dodnes připomínáno jako den, kdy byla zachráněna monarchie, a dne 5. listopadu se tedy po celé Británii odpalují ohňostroje.

Reklama

Výběr článků

Načítám