Hlavní obsah

O slepeckého psa, který sám přišel o zrak, se stará jiný vodicí pes

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stowmarket

Šedesátiletý Graham Waspe z anglického hrabství Suffolk si po šesti letech oddaného přátelství se svým slepeckým psem Edwardem vytvořil silné pouto. Bylo pro něj proto velice smutné, když se dozvěděl, že jeho pes trpí silným šedým zákalem. Onemocnění u něj vedlo tak daleko, že mu musely být obě oči odstraněny. Waspe se však za žádnou cenu nechtěl psíka vzdát, a tak si jej nechal. Nyní oběma pomáhá jiný slepecký pes, kterého dostali.

Foto: Profimedia.cz

Slepecký pes kvůli šedému zákalu přišel o obě oči, nyní se o něj i o jeho pána stará jiný cvičený psík. Ilustrační foto

Článek

V současnosti se tak o Grahama Waspea i Edwarda, kteří oba přišli o zrak, stará dvouletý Opal. Všichni společně žijí v malém městě Stowmarket na východě Anglie. Edward se tak po šesti letech věrného pomáhání svému pánovi dostal do zaslouženého „psího důchodu“.

„Já i moje žena jsme plakali, když jsme se dozvěděli, že Edward postupně oslepne, ale byli jsme odhodláni si jej nechat a pečovat o něj. O zrak přišel loni v říjnu, ale dokázal se tomu přizpůsobit neuvěřitelně dobře. On i Opal jsou velice přítulní a milují, když leží blízko u sebe,“ sdělil Waspe o svém milovaném nyní osmiletém Edwardovi, který je jinak prý úplně zdravý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám