Hlavní obsah

Nejtlustší britská teenagerka přibrala dalších 40 kg

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aberdare

Začátkem listopadu Novinky informovaly o sedmnáctileté Georgii Davisové z Aberdaru na jihu Walesu, která je nositelkou nelichotivého titulu nejtlustší teenager Velké Británie. Dívce se před necelými dvěma lety podařilo zhubnout na odtučňovacím táboře skoro sto kilogramů, ale doma její závislost na jídle opět propukla naplno.

Článek

Georgia pak za čtyři měsíce nabrala dalších 38 kilogramů na celkových 254.

V době, kdy se mladá Velšanka vrátila z tábora, kde po devíti měsících usilovné práce dietologů a trenérů ztratila skoro polovinu ze své původní váhy, byla pro řadu lidí hrdinkou. O své zkušenosti přitom mluvila v několika televizních talkshow a novinářům poskytla mnoho rozhovorů, kde tvrdila, že už se nikdy na svou dřívější váhu nechce dostat. [celá zpráva]

Každý tenkrát držel dívce palce, aby ve svém přesvědčení pokračovala a sama se pokusila shodit další kilogramy. Jenže Davisová nad svým jídelníčkem doma neměla žádnou kontrolu, její rodina ji ve stravování nikterak neomezovala a do pohybu ji také netlačila, což mělo za následek rychlý jo-jo efekt, tedy stav, kdy shozená kila okamžitě nabrala zpět.

V době, kdy Georgia začala opět přibírat, se dostala do depresí, které řešila dalším jídlem. Tento koloběh se jí už nepodařilo zastavit a za 16 měsíců po úspěchu na odtučňovacím táboře vážila ještě více, než když na něj odjížděla. Vloni v listopadu to přitom bylo 216 kilogramů, o necelé čtyři měsíce později se však její váha vyšplhala až na současných 254 kilo.

„Snažím se na to příliš nemyslet. Jinak začnu panikařit, a to je právě můj problém, kdy začnu víc jíst. Ale já vím, že je to vážné,“ řekla Velšanka, která si v ložnici zakrývá zrcadlo a z domu vychází pouze jednou za týden. „Lidé na mě samozřejmě zírají, ale je mi to už jedno, jsem zvyklá,“ dodala.

Jenže největší problém u Davisové je skutečnost, že tak velká zátěž je obrovský nápor na její organismus. Sama dívka popírá, že by byla líná, jen pro ni prý v rodném městě nejsou takové podmínky pro sport jako na táboře v USA. Doma by si prý nemohla dovolit vstoupit do posilovny mezi ostatní návštěvníky. Pokud ale Georgia urychleně nezmění svůj životní styl, lékaři jsou v prognózách neúprosní, dožije se nejspíš jen dvaceti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám