Hlavní obsah

Dan Bárta o turné s Darou Rolins: Snad po nás nebudou házet lahve

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvák Dan Bárta (41) se chystá se svou kapelou Illustratosphere v březnu vyjet na turné a spolu s kolegy z bandu přizval ke spolupráci i loni životem zkoušenou Daru Rolins (38). Její image bulvární zpěvačky se nebojí. „Zajímá mě muzikantská rovina, to ostatní jde mimo mě,“ řekl Právu Bárta.

Článek

„Zkoušet začneme zhruba v polovině února. Ten nápad spojit se zase s Darou vznikl spontánně. Říkali jsme si, že by stálo za to ty písně, které byly třináct let u ledu, zase zahrát posluchačům.

Stalo se pár věcí, které to loni zkomplikovaly, takže jsme se k nápadu mohli vrátit až nyní,“ naráží Bárta patrně na Dařinu letní autonehodu, při které zahynul muž, jenž jel v protisměru na mopedu.

Zpěvačka na konci roku také řešila citové problémy poté, co se kvůli nevěře rozešla s partnerem Matějem Homolou z kapely Wohnout. Dara se načas uchýlila do Spojených států, kde u kamarádky nabírá sílu.

Turném s Bártou a spol. se tak vrací po několika měsících do veřejného života. Obnovení spolupráce Bárty s Rolins vyvolalo na internetu vlnu odporu.

„Věděl jsem, že některým bude naše spolupráce připadat nevhodná, zatímco jiní s vyšší mírou tolerance budou rádi, že navazujeme na předchozí spolupráci. A že se ty názory navzájem na Facebooku vymlátí,“ dívá se na situaci s nadhledem jeden z nejvýraznějších českých hudebníků.

Na spolupráci s bývalou kolegyní se těší. „Jsme o třináct let starší, životem otřískaní, v muzice se ta naše zralost a větší vážnost pravděpodobně pozitivně projeví. Jestli Daře na nějaké módní přehlídce vypadne prso a napíše o tom bulvár, s kterým ona z nějakých důvodů spolupracuje, zatímco já kvůli svému vnitřnímu nastavení ne, to je mi jedno."

Nehrajeme na jistotu, pouštíme se na tenký led, a to nám může jen prospět. A naši skalní fanoušci to snad ocení,“ vysvětluje svůj postoj Bárta.

Věří, že turné se povede. „Podprsenky na nás už asi házet diváci nebudou, hlavně, aby to ale nebyly lahve,“ dodává s úsměvem.

Reklama

Související témata:

Související články

Dan Bárta je Šumavák srdcem i duší

„Jsem Šumavák,“ říká o sobě zpěvák Dan Bárta. Patří mezi ty, kterým příroda přirostla k srdci. Žije v Dlouhé Vsi, v obci mezi Sušicí a Kašperskými Horami, za...

Výběr článků

Načítám