Hlavní obsah

Ruská mládež se baví bungee jumpingem z paneláků

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Adrenalinové sporty se těší v poslední době velké oblibě a lidé neustále vymýšlejí nové a nové formy. Jako například tato ruská mládež, která se baví amatérsky vyrobeným bungee jumpingem. Záběry pochybně jištěné dívky, kterou její kamarádi strčí ze střechy dolů z mnohaposchoďového domu, se dostaly na internet a šokovaly nejen ruskou veřejnost.

Článek

Amatérsky vytvořený bungee jumping je zřejmě novou ruskou ruletou, jen místo zbraně se použije lano. Mladá dívka s provizorním jištěním se sklouzne po zasněžené střeše a padá přímo mezi dvě opuštěné budovy v oblasti Železnodorožnyj, 21 kilometrů východně od Moskvy.

Skákání na laně je v Rusku populární, videozáznamy skoků z budov či mostů bez profesionálního vybavení nejsou ničím neobvyklým. Na rozdíl od provazů, které se používají při bungee jumpingu, jsou lana jen velice málo pružná, proto se musí skákat v určitém úhlu, aby se předešlo tragickému dopadu. Navíc jde i o velkou zátěž na tělo v momentě, kdy se lano úplně natáhne a člověk sebou trhne.

Další videozáznam z minulého měsíce pak ukazuje, jak mladá dívka a po ní i chlapec riskují své životy, když bez jakéhokoli jištění balancují na kovových plošinách umístěných na 250 metrů vysoké rozhlasové věži, která se nachází zhruba 50 kilometrů jižně od Moskvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám