Hlavní obsah

Nejtlustší britská teenagerka zhubla na táboře sto kilo, už je zase nabrala

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aberdare

Sedmnáctiletá Georgia Davisová z města Aberdare na jihu Walesu je známá jako nejtlustší teenager Británie, ale zároveň i jako velká hrdinka s pevnou vůlí. Minulý rok se jí totiž podařilo na odtučňovacím táboře v USA zhubnout téměř sto kilogramů a jak v Británii, tak ve Spojených státech se objevila v řadě médií a televizích.

Článek

Georgia byla nadějí pro všechny obézní teenagery, jenže po 16 měsících váží stejně jako před nástupem na hubnoucí kúru.

Studentka se v televizních rozhovorech přitom dušovala, že už se nikdy na svou původní váhu nechce vrátit. Po svém návratu do školy se Georgia snažila jíst zdravěji a méně, ale brzy se zase vrátila ke svým starým stravovacím návykům, informoval britský Daily Mail.

„Začala jsem jíst levné a špatné potraviny, co jsem jedla dřív. Chtěla bych být opět štíhlá, zvlášť když jsem si uvědomila, že vážím už 216 kilogramů,“ řekla Georgia, které v srpnu 2008 lékaři sdělili, že pokud nezhubne 120 kilogramů, zemře.

Dívka poté podstoupila devítiměsíční odtučňovací kúru na táboře v USA, přičemž jeden měsíc střídmého a vyváženého stravování, dohledu trenérů, potravinových psychologů a dalších specialistů vyšel na neuvěřitelných 90 tisíc korun.

Podle lékařů se Georgia dožije pouhých 20 let

Mladá Britka nakonec shodila 96 kilogramů a byla se sebou poměrně spokojená. Lékaři tehdy odhadli, že by se za stávajících podmínek mohla dožít 80 let, nyní se odhad snížil opět na pouhých 20 let, jelikož nyní váží ještě o šest kilogramů více, než před nástupem na tábor.

Georgia prohlásila, že největší problém spočívá v tom, že doma rodina ani její přátelé na její jídelníček nedohlížejí. Na táboře to prý bylo jiné, tam ji kontrolovali všichni a přísun veškerých potravin se bez výjimek snížil na 1500 kalorií denně. „Vím, že se možná ujím k smrti, ale momentálně s tím nejsem schopná bojovat,“ dodala dívka.

Reklama

Výběr článků

Načítám