Hlavní obsah

Úzkostliví rodiče z USA si mohou najmout policejní psy na své děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Catonsville

Rodiče, kteří podezírají své děti z užívání drog, si teď mohou najmout psy cvičené na vyhledávání omamných a návykových látek. Organizátoři akce Dogs Finding Drugs tvrdí, že jejich cvičení psi spolehlivě najdou během pár vteřin i sebemenší množství drogy.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče dětí si v USA mohou najmout policejního psa, aby hledal v pokoji jejich dítěte drogy. Ilustrační foto

Článek

Pronájem těchto psích agentů stojí 200 dolarů (3 500 Kč) na hodinu. Umějí hledat marihuanu, heroin, kokain, metamfetamin a dokonce i léky na předpis, které obsahují stopová množství těchto látek.

Anne Willsová, která tuto dobročinnou organizaci v americkém Marylandu vede, říká, že o její služby je mezi rodiči ohromný zájem a dá se čekat, že se zakázky jen pohrnou. "Z vlastní zkušenosti vím, že když moje děti vyrůstaly, občas jsem měla pocit, že bych ráda věděla, co vlastně dělají," řekla Willsová reportérům listu Baltimore Sun.

Inspirace v hledání ztracených domácích mazlíčků

Na myšlenku ji prý přivedla charita Dogs Finding Dogs, která má psy vycvičené na hledání ztracených domácích miláčků. Nápad na policejní psy v ložnicích adolescentů podporuje i šéf protidrogové jednotky v okrese Baltimore Michael Gimbel.

"Hlavně jde o to, že rodiče by měli mít možnost využít všech dostupných prostředků na to, aby své děti a domovy chránili před drogami. Tohle je prostě nový, kreativní způsob, jak k problému přistupovat," dodává Gimbel.

Elizabeth Robertsonová z Národního institutu pro výzkum zneužívání drog však o účinnosti programu pochybuje. "Když vezmeme v potaz vše, co víme o prevenci drogových závislostí, jako hlavní faktor nám vychází důvěra a komunikace mezi rodiči a dětmi. Toto mi připadá jako taktika, která důvěru spíš podkopává," tvrdí odbornice.

Reklama

Výběr článků

Načítám