Hlavní obsah

Váchová není z neúspěchu na Miss World zklamaná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letošní Miss ČR Lucie Váchová se v pondělí odpoledne vrátila z Číny, kde se zúčastnila klání o nejkrásnější dívku světa. Ve finále Miss World, které se konalo v sobotu ve městě Sanja, sice neuspěla, ale nijak se tím netrápí a zklamaná prý vůbec není.

Článek

Přestože Váchová titul nejkrásnější dívky nevybojovala, úspěšně se umístila na druhém místě v dílčí soutěži Miss Sport. Trošku lituje, že jí vítězství ve sportování uniklo jen o pár bodů a nedostala se tak mezi dvacet postupujících dívek. "Uspět mezi více než stovkou holek a vyhrát by stejně bylo nemožné," řekla Lucie Novinkám po příletu do Prahy. 

Přitáhla půl kufru se suvenýry

Lucie Váchová na finálovém večeru vypadala o pár let starší, což jí prý mohlo před ostatními účastnicemi trochu znevýhodnit. Přestože měla Lucie o svém účesu jiné představy, nakonec byla s výtvorem docela spokojená. "Česali nás jen čínští kadeřníci. Říkala jsem jim, jak bych si ho představovala, ale jinak se účes líbil mně a dokonce i ostatním, " prozradila Váchová Novinkám.

Váchová si z Číny přivezla především hezké vzpomínky na navštívená místa. Tvrdí, že Čína je krásná země. Dívky procestovaly několik měst a Lucii zaujalo, že každé je něčím jiné, zvláštní a osobité.

Také Číňané jsou prý milí. "Byli pyšní, že se Miss World koná právě u nich. Když jsme někam přijely, hned se k nám měli, chtěli s námi mluvit a dotýkali se nás," uvedla Váchová, která nezapomněla na plno suvenýrů. "Těch mám asi půlku kufru," prohodila česká miss, "dávali nám je na charitativních akcích, kterých jsme se účastnily."

Váchová zhubla

Na soutěži rovněž navázala četná přátelství a již v jejím průběhu si s mnohými dívkami slíbila, že si po jejím skončení budou dopisovat. "Každopádně jsme loučení oplakaly," posteskla si Lucie.

V Číně miss ochutnala tamní tradiční jídla a okusila snad veškeré dostupné speciality. "Nic jiného jsme nejedly, takže jsem i trošku zhubla," řekla Váchová. "Ne že by mi jejich jídla nechutnala, ale přeci jen se nedají jíst pořád."

Školním písemkám se nevyhne

Tisíce kilometrů od rodné země Lucii chyběla především rodina, a tak se teď těší, až dorazí domů. Příbuzným se ale hned věnovat nebude, protože půjde spát. "Nejvíc se těším na postel. Mám za sebou 35 hodin v letadle a hlavně byla celá soutěž strašně náročná. V prvních dnech nás nechali vyspat jen 6 hodin denně, takže jsme pak skoro usínaly vestoje."

Moc času na odpočinek však nemá, čekají ji totiž školní povinnosti a blížící se maturita. "Někteří učitelé mi už psali, že pro mě mají připravené různé testy," uzavřela Váchová.  

Reklama

Související témata:

Související články

Váchová odlétá do Číny na Miss World

Letošní královna krásy Lucie Váchová (18) v pátek odlétá do Číny, kde bude reprezentovat Českou republiku na Miss World. Finálový večer soutěže se uskuteční 6....

OBRAZEM: Lucie Váchová v Číně boduje

Česká královna krásy Lucie Váchová (18) se v úterý umístila na druhém místě v soutěži Miss Sport. Klání se konalo v čínském městě Sanja v rámci volby Miss...

Lucii Váchové se v Číně nestýská

Letošní královna krásy Lucie Váchová (18) se bude v čínské Sanje spolu se stovkou dalších kandidátek ucházet o titul Miss World. I kdyby ho nakonec...

Výběr článků

Načítám