Hlavní obsah

Váchová odlétá do Číny na Miss World

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letošní královna krásy Lucie Váchová (18) v pátek odlétá do Číny, kde bude reprezentovat Českou republiku na Miss World. Finálový večer soutěže se uskuteční 6. prosince ve městě Sanya a odvysílá ho televize Nova.

Foto: Klára Kašparová

Igor Brezovar se svojí mašinou

Článek

Na úterním večírku, kde se Lucie před odletem do Číny symbolicky rozloučila, prozradila, že sice už hodně cestovala, tak daleko se však zatím nedostala. Již nyní se těší na nové zážitky. "Přípravy na finálový korunovační večer v Číně budou náročné, Lucie by si však měla celý měsíc hlavně užít a pojmout ho jako novou zkušenost," uvedl pro Novinky Lukáš Vedral, manažer společnosti Art Production/K2.

Během měsíčních příprav se Lucie s ostatními dívkami podívá na několik míst napříč Čínou. Osobní prezentace a další předtáčky budou dívky točit v Šanghaji, Xianu, u Velké čínské zdi nebo v Beijingu. Soutěž Miss World bude doprovázena charitativní akcí, oficiálními večeřemi a módní show čínských designerů.

Pilovala angličtinu

Pod pojmem Čína se Lucii vybaví hlavně rýže, čínské hůlky a Čínská zeď. "A v poslední době také Miss World," poznamenala Váchová. Čínská jídla ale připravit nedokáže, podle vlastních slov v kuchyni spíše ochutnává.

Zato už je vybavena některými základními čínskými slovíčky, která jí naučil moderátor rozlučkového večírku Ondřej Hejma. Hudebník na sebe prozradil, že se kdysi čínštinu učil, dnes ale téměř všechno pozapomněl. Kromě základních čínských formulek se Lucie v poslední době věnovala hlavně anglickým výrazům a vylepšovala svou znalost angličtiny.   

Šaty podle představ

S dvorní návrhářkou Beátou Rajskou, která obléká missky již tři roky, také vybírala šaty, které na volbě světové Miss předvede. Lucie se na večírku ukázala ve světle modré róbě s krajkami a broušenými kamínky.

Rajská, která se vždy snaží, aby šaty odpovídaly  představám budoucí majitelky, zvolila modrou barvu na přání samotné Váchové. Vhodná látka však nebyla zrovna k mání, proto musela být narychlo dodána až z Paříže.

Šaty nejsou přehnaně dlouhé, aby se zbytečně nepletly pod nohama, a návrhářka se vyhnula také motivům, které by mohly odlišné prostředí urazit. Srdíčka a podobné vzory se tedy na Lucčině róbě neobjeví.

O umístění nelze předem spekulovat

Přestože má Váchová všechny předpoklady k tomu, aby se dobře umístila, podle Miloslava Zapletala, prezidenta soutěže Miss, není možné úspěch odhadnout dopředu.

Připustil, že ve světové soutěži hrají roli i jiné zájmy, zejména geo-politického charakteru. "Vždycky se v "top ten" musí umístit alespoň jedna dívka z Ameriky, jinak by se na to už pak Američani nedívali," řekl Zapletal Novinkám. "Dále tam musí být jedna dívka z Asie, Afriky a Evropy, východní Evropa může být také zastoupena, ale je malá šance, že by to byla zrovna dívka z České republiky, na to jsme příliš malá země," pokračoval Zapletal a dodal, že porotci spíše zaregistrují miss z větších východoevropských zemí, jako je třeba Polsko nebo Rusko.

Zapletal zároveň pro Novinky uvedl, že bude hodně záležet na tom, zda si porota, která bude vybírat přibližně z devadesáti slečen, všimne bezprostřednosti a přirozenosti naší miss. "Pro nás bude úspěch už to, když se Lucie dostane do "top ten", tedy mezi deset nejkrásnějších dívek," uvedl Zapletal a zavzpomínal na dobu, kdy si před čtyřmi lety Alena Šeredová vybojovala na světové Miss 4. místo. "To bylo velké překvapení, nečekali jsme to, my to vlastně nikdy nečekáme," uzavřel Zapletal. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám