Hlavní obsah

Žena našla v láhvi vína mrtvou žábu, nejdříve však řádně upila

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

Britský obchodní gigant Asda řeší pořádný problém. Jedna z jeho zákaznic totiž našla v láhvi španělského bílého dezertního vína mrtvou žábu. K její smůle si ji při rodinné oslavě nevšimla hned, ale až když z láhve nalila a sklenku upila. Že je něco špatně, si uvědomila až ve chvíli, kdy dostala prudké žaludeční křeče. Supermarket hodlá žalovat za újmu na zdraví.

Článek

Isolde Beesleyová asi nebude s láskou vzpomínat na španělské víno Moscatel de Valencia. Za láhev nikterak kvalitního vína zaplatila v přepočtu zhruba 100 korun a těšila se, že si sladký alkoholický nápoj vychutná až do dna. Na něm se však skrýval mrtvý obojživelník o velikosti mužského palce.

Žena z hrabství Leicestershire si láhev zakoupila 23. prosince loňského roku a otevřela ji s rodinou 26. prosince. Odbornému magazínu Decanter řekla, že láhev i s mrtvým zvířetem již předala na místní úřad pro kontrolu prodeje a podala oficiální stížnost supermarketu Asda se žádostí, aby dočasně stáhli víno z prodeje.

Supermarket ženě nevěří

Beesleyová také nevynechala příležitost něco z nepříjemného zážitku získat pro sebe, najala si advokáta a žaluje supermarket za to, že jí prodal produkt nevhodný k lidské konzumaci. Asda uvedla, že šetření neprokázalo žádný problém ve výrobním procesu španělského vinařství, které prý problémy nikdy nemělo.

"Jsme zcela udiveni tím, jak se něco takového mohlo stát. Je to zdánlivě nemožné, aby se nějaký předmět dostal do lahví během celého výrobního procesu. To se prostě nemůže stát. Chyba se musela stát někde mezi zašpuntováním vína, jeho otevřením a následným vypitím. Někdy tehdy se musel náš nevítaný host dodat do její skleničky," naznačil mluvčí supermarketu, že tvrzení ženy nevěří a jakékoliv kompenzace obchod odmítne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám