Hlavní obsah

Slon zaútočil na svého ošetřovatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Toledo

Na Dona RedFoxe, ošetřovatele slonů ze zoologické zahrady v americkém Toledu sáhla smrt, když na něj opakovaně zaútočil jeden z jeho svěřenců. Jeho rodina se ve středu rozhodla po fámách, že Don slona vyprovokoval, povolit zveřejnění videozáznamu z průmyslové kamery, který útok zvířete zachycuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slon napadl v americké zoo svého ošetřovatele Video: Reuters

 
Článek

Don, který před slonem nakonec unikl, utrpěl vážná zranění - má propíchnuté plíce a zlomená žebra. Video ukazuje sedmiletého slona Luiho ve výběhu, kde se sloni předvádějí divákům.

Don RedFox přichází, aby mohl prostor připravit pro večerní představení. Jeho úkolem bylo mimo jiné rozmístění pamlsků pro tlustokožce, a tak sebou nesl mrkev a brambory. Ani jeden z aktérů incidentu však nečekal, že tam toho druhého potká.

Slon se podle všeho vylekal, otočil se prudce k cvičiteli, uši výstražně zdvihnuté. Překvapený slonovou přítomností byl však i Don. „Kdyby Don chtěl s Luiem pracovat, tak by měl sebou nějaké zelené větvičky a na slona by zavolal, než by se k němu přiblížil. Don se však po příchodu zarazil a podle všeho ani on nečekal, že tam Lui bude,“ snažila se vysvětlit příčiny agresivního chování zvířete ředitelka zoo Anne Bakerová.

Lui zaútočil stylem, jakým podle znalců mezi sebou soupeří dospívající sloni, kteří do sebe strkají a přetlačují se. Muž však nebyl pro takové pošťuchování vyrovnaný soupeř.

„Lui mohl Dona kdykoli zabít, ale nechal ho odejít,“ zdůrazňuje Bakerová, která vidí jako příčinu nešťastné události spíše souhru náhod, než že by bylo zvíře nějak výjimečně nebezpečný a agresivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám