Hlavní obsah

Alergická dívka políbila svého chlapce a rázem otekla

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barton-le-Clay

Nevinný polibek skončil hospitalizací 14leté dívky. Laura Kukicová z Barton-le-Clay v hrabství Bedfordshire trpí silnou alergií na oříšky. Její přítel jí zapomněl před polibkem říci, že snídal pečivo, které obsahovalo oříšky a dívka na to zle doplatila. Musela dostat ve škole první pomoc a následně ji urychleně převezli do tammní nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Alergie na ořechy patří v rámci jídel k těm nejčastějším. Ilustrační foto

Článek

Obličej začal dívce velmi rychlé otékat a dostavily se i dýchací potíže. Laura dostala ještě ve škole injekci adrenalinu, kterou má připravenou pro podobné alergické reakce. Následně byla transportována do nemocnice.

"Kdo by si byl představil, že kousek oříšku na rtu může být tak nebezpečný. Byl to jen takový obyčejný přátelský polibek - jen letmý dotek rtů. Pak už to ale šlo ráz na ráz," uvedla dívka.

"Nevšimla jsem si ničeho divného, ale přítel si všiml toho,  že začínám být oteklá, jednoduše se mi zvětšila hlava. Pak už jen řekl: 'Měl jsem pečivo s oříšky, ale to bylo před hodinou. Zapil jsem to a čistil si zuby. Ujistil jsem se, že dobře'," popsala dívka nepříjemné chvíle.

Varování pro mladé

Krátce poté si dívka uvědomila, že se navíc napila z jeho láhve coly, která mohla být kontaminována slabou stopou po oříšcích. Přítel ji okamžitě odvedl do pohotovostní místnosti, kde byla dívka ošetřena. Po chvíli začala vnímat nepříjemné příznaky sama. V té době už o ni bylo ale naštěstí dobře postaráno.

Z nešťastné nehody, která se stala v červnu, se dívka již plně zotavila, ale celý případ je velkým varováním pro mladé, že extrémně silnou alergickou reakci může vyvolat i jen pouhý polibek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám