Hlavní obsah

Bezruký a beznohý plavec se chystá přeplavat kanál La Manche

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Châtellerault

Francouz Philippe Croizon má obdivuhodnou vůli, i přes svůj vážný handicap se chystá přeplavat kanál La Manche. Plavec přišel v roce 1994 o všechny čtyři končetiny poté, co dostal ránu elektrickým proudem o síle více než 20 tisíc voltů. Na svůj výkon se připravoval dva roky a chystá se ho realizovat letos v létě.

Článek

Odvážný Francouz má v plánu přeplavat Lamanšský průliv v jeho nejužším místě, a to z anglického Folkestone do francouzského Cap Gris-Nez-. Vzdálenost mezi těmito dvěma místy je zhruba 36 kilometrů. Ty by měl podle plánů Croizon zdolat s plaveckými ploutvemi na nohou zhruba za 24 hodin.

Ačkoli dvaačtyřicetiletý plavec přezdívaný „železný muž“ přišel o ruce i o nohy, snaží se žít normálním životem. Již na nemocniční posteli se po shlédnutí dokumentu o plavcích, kteří pokořili kanál La Manche, rozhodl, že se přidá do jejich řad a průliv mezi Anglií a Francií zdolá také.

Foto: Profimedia.cz

Francouz Philippe Croizon se pohybuje ve vodě s plaveckými ploutvemi velice hbitě.

„Je to můj sen a já jsem odhodlaný si ho splnit. Rodiče si nejdřív mysleli, že je to šílený nápad, ale já jsem se nevzdal a pokračoval v trénování. Čím více plavu v moři, tím se cítím jistější,“ uvedl obdivuhodný muž.

Dvojnásobný otec z francouzského Châtellerault plave poslední dva roky až 30 hodin týdně. Doprovod při pokusu o zdolání kanálu La Manche mu bude dělat lékařský tým, trasu by měl zvládnout přibližně za 24 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám