Hlavní obsah

Francouzská policie zadržela tříletého chlapce pro podezření z terorismu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Teprve tříletý chlapec známý pouze pod křestním jménem Daniel si ve čtvrtek prožil děsivé chvíle na policejní stanici ve Francii. Chlapec je synem ilegálního přistěhovalce, který v současnosti přebývá na předměstí v Paříži. Jeho otec byl podezřelý z teroristické činnosti, výslechu se však musel podrobit i jeho malý syn.

Foto: Profimedia.cz

Tříletý chlapec byl na policejní stanici vyslýchaný a oddělený od svého otce. Ilustrační foto

Článek

Policie zadržela pár poté, co se vrátil ke svému automobilu po návštěvě zábavního parku. Policejní důstojník potvrdil, že otce se synem zatkli při provádění běžných kontrol vozidel.

Oba se poté ocitli až na policejní stanici, kde je strážníci po 20 minutách od sebe oddělili. Otec pocházející ze severní Afriky, se musel podrobit výslechu, přičemž ho policisté podezírali ze spolupráce s některými radikálními skupinami spojenými s islámským terorismem.

Chlapec zůstal na policejní stanici dvě hodiny

Daniel i jeho otec byli poté formálně vyslýchaní. Na policejní stanici se dostavila i matka zadrženého dítěte. Její syn byl nakonec propuštěný po více než dvou hodinách výslechu u policie. Chlapec je podle slov své matky z celého incidentu silně traumatizovaný.

Zástupci charitativní organizace RESF se na policejní stanici dostavili osobně a žádali vysvětlení. Společnost se zabývá právy dětí přistěhovalců a cizinců bez úředních listin. Na místě se však nikdo k incidentu nechtěl vyjádřit. Policisté poté vyzvali zástupce organizace k opuštění místnosti.

„Tato událost se i nadále vyšetřuje, v současnosti se nebudeme k celé záležitosti více vyjadřovat,“ dodal mluvčí policejní stanice.

Reklama

Výběr článků

Načítám