Hlavní obsah

V Číně vyrostla desetimetrová čokoládová miniatura Velké čínské zdi

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Velká čínská zeď je jednou z nejznámějších staveb světa a je známá tím, že je viditelná i z Měsíce. Nyní ale tak trochu získala na kaloriích. V Číně totiž postavili její desetimetrový model složený čistě z pevných čokoládových cihliček a pojiva z bílé čokolády. A význam? Prý jen výzva miliardě obyvatel, aby jedli více sladké.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Čokoládová replika Velké čínské zdi a terakotové armády Video: Reuters

 
Článek

Na desetimetrovou zeď potřebovali zaměstnanci Čokoládové říše divů, kde stavba stojí v místnosti s udržovanou nižší teplotou, celkem 80 tun čokolády. Zbylo i na výrobu 560 terakotových vojáků.  

"Čokoláda není v Číně tak dlouho a nemá tu zatím tradici dlouhou tisíce let, jak je tomu na západě. Zatím tu není něčím tak samozřejmým jako mléko či ovoce. Zatím je to tu bráno jako něco speciálního, co dostávají děti, ale široce známá není," promluvila o sladké pochoutce Tina Čengová.

Čokoládová říše divů se otevře pro veřejnost koncem ledna a vyjma čokoládových kopií a replik známých artefaktů bude vystavovat ty největší speciality od známých světových výrobců čokolád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám