Hlavní obsah

Pyšný německý ovčák odmítá chodit ven bez slunečních brýlí

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čchung-čching

Německý ovčák Fej Fej se stal v Čchung-čchingu v Číně místní celebritou. Město nacházející se v sečuánské provincii tak nyní ze všech stran slyší o vlčákovi, který odmítá vyjít ven bez svých fešných slunečních brýlí.

Článek

Pokud byste snad někdy v rámci svých cest po Číně zavítali do Čchung-čchingu a dostali na ulici velkou žízeň, tak se rozhlížejte, zda někde nespatříte prodejce vody s vlčákem. Vyjma uhašení žízně byste totiž také mohli spatřit tamější raritu, na kterou se chodí denně dívat mnoho zdejších obyvatel.

Majitel Fej Feje tvrdí, že mu sluneční brýle koupil proto, aby chránil jeho oči před silným sluníčkem, které dlouhé týdny sužovalo město. Nejdříve si prý nebyl jistý, zda bude pes chtít brýle nosit, ale k jeho překvapení se do nich pes zamiloval a nyní už bez nich odmítá vyjít ven.

"Říkal jsem si, že to silné záření, které tu teď bylo, nemůže být dobré ani pro jeho oči. Ale kdykoliv s ním od té doby chci jít ven a nenasadím mu brýle, tak vytrvale štěká až do té chvíle, kdy mu je opět dám na čenich," uvedl muž pro deník Wu-čou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám