Hlavní obsah

Radek John přesedlal ze zločinu na chobotnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Spisovatel a novinář Radek John (54), který proslavil televizní pořad Na vlastní oči, se teď věnuje víc kulinářským rozkoším než odhalování zločinů. Koncem května bude moderovat velkou gastronomickou akci roku Prague Food Festival, ve které se na lodích a pontonech na Vltavě předvedou nejlepší kuchaři se svými lahůdkami.

Článek

"Tentokrát je tématem akce Kulinářská senzace v době krize, což se mi velmi líbí. Lidé budou mít příležitost relativně levně ochutnat pokrmy kuchařů z nejluxusnějších restaurací," vysvětluje John.

"Po odchodu z televize jsem ohlásil, že už se budu v životě věnovat jenom radostem, což je pro mne gastronomie, že snad mám na to ve svém věku už právo," dodal John, který má teď více času na svůj koníček - vaření. Ovšem vaří jenom vybrané speciality.

"Nejraději vařím chobotnice a všelijaké mořské havěti. Na to mám své recepty. A pak také zvěřinu - kančí, daňčí. A přímo miluji zajíce. Připravuji jídla buď k bílému, nebo k červenému vínu. Chobotnice samozřejmě k bílému, zvěřinu k červenému," říká známý odborník na vína, který se pyšní i velkou domácí vínotékou.

"Začal jsem s vínem, a když člověk rozumí vínu, pak také dojde k tomu, že by si mohl k němu připravit dobré jídlo. Je to snoubení jídla s vínem. Tak jsem se dopracoval k tomu, že vařím," tvrdí John.

Reklama

Výběr článků

Načítám