Hlavní obsah

Instalatér zachránil spláchnutý diamantový prsten za 70 000 dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že diamant je nejlepším přítelem každé ženy. V tomto případě ale byl nejlepším přítelem ženy a jejích diamantů instalatér Mike Roberts z amerického Phoenixu, jemuž se podařilo najít a z odpadových trubek vysekat prsten s diamantem v hodnotě 70 000 dolarů (asi 1,5 miliónu korun), který žena v místní restauraci omylem spláchla do záchodu.

Článek

Diamantový prsten sklouzl z prstu Allison Berryové, právě když splachovala toaletu v restauraci Black Bear Diner. Městští zaměstnanci otevřeli odpadovou rouru před restaurací a splachováním se snažili prsten dostat ven, ale marně. Museli proto zavolat Robertse z instalatérské firmy Mr. Rooter, který nejprve zavedl do odpadu malou videokameru s infračerveným světlem. "Bylo to jako pátrat po pokladu v oceánu," poznamenal.

Prsten uviděl jen 90 centimetrů níže a 1,5 metrů od místa, kde byl spláchnutý. Pak už následovalo "jen" půldruhé hodiny vysekávání a vytahování trubek, z nichž se nakonec prsten znovu vynořil na světlo. Za otevření odpadové roury vystavilo město účet na 1000 dolarů (asi 22 000 korun) a instalatérské firmě bylo třeba zaplatit dalších 5200 dolarů (zhruba 112 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám