Hlavní obsah

Žena slavila více než sto let narozeniny ve špatný den

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NORWICH

Jedna z nejstarších žen v Anglii slavila své narozeny více než sto let ve špatný den. Lena Thoulessová z vesnice Bowthorpe nedaleko města Norwich oslavila 23. listopadu úctyhodných 106 let. Své narozeniny slavila vždy v tento den, avšak nyní se díky detektivním schopnostem její dcery podařilo zjistit, že narozeniny slavila celý život omylem o den později, než by správně měla.

Článek

Dcera stařičké ženy Lena Brooksová přišla na to, že její matka sfoukává své narozeninové svíčky celý život omylem o den později. Podařilo se jí najít rodný list své matky, na kterém stálo, že se narodila 22. listopadu 1902. Sama netuší, proč se celý její život slavily matčiny narozeniny o den později.

"Byli jsme hodně překvapení, když jsme na to přišli. Nikdo v rodině neví, jak k této chybě došlo. Nicméně stále budeme s matkou slavit její narozeniny 23. listopadu, je už na tento den zvyklá," uvedla dcera.

Sedmnáctiletá pravnučka Riesha Daynsová vypomáhá v pečovatelském domě, kde její prababička žije a tvrdí, že je to výjimečný člověk. Stejný názor má i vnuk Tony Brooks: "Je to velmi zvláštní dáma a jsme opravdu rádi, že za ní můžeme jezdit a její narozeniny s ní slavit."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám