Hlavní obsah

Z havarovaného kamiónu v Kanadě uletělo 12 miliónů včel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct milionů včel ulétlo dnes z havarovaného kamionu na nejrušnější dálnici v kanadské provincii Nový Brunšvik na východě země. Podle kanadské královské jízdní policie zdolávalo vozidlo v okamžiku nehody, při níž se převrátilo, dálniční sjezd. Řidiči se nic nestalo, píše agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Dálnici obsadily milióny včel.

Článek

"Zkrotit" rozzuřené včely v nákladním voze a v jeho okolí prý pomohl prudký liják. "Matka příroda s námi velmi spolupracovala. Včely nemají déšť v lásce... tisíce jich visí na zadní části vozu a na chodníku přímo za ním," sdělil policejní mluvčí Derk Strong.

Pro případ, že by včely někoho vážně pobodaly nebo se u někoho projevila alergická reakce na jejich píchnutí, jsou podle něj v pohotovosti zdravotníci.

Pokud by se prý nepodařilo včely rychle posbírat, mohly by se rozptýlit po okolní krajině a najít si útočiště v korunách stromů nebo na jiných chráněných místech. Podle odborníků ale není pravděpodobné, že by dlouho přežily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám