Hlavní obsah

Američanka se probudila z klinické smrti po 17 hodinách

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NITRO

Devětapadesátiletá Američanka se probrala k životu 17 hodin poté, co jí přestalo bít srdce. Lékaři ji dokonce už označili za mrtvou a odpojili od přístrojů. Velma Thomasová z Nitra v Západní Virginii byla převezena do nemocnice, protože ji doma postihl infarkt, informoval server Ananova.

Foto: Profimedia.cz

Lékaři 17 hodin nezachytili žádnou mozkovou ani srdeční činnost. Ilustrační foto.

Článek

Přes 17 hodin u ní lékaři nebyli schopni detekovat jakoukoliv mozkovou činnost, přes všemožné pokusy ji oživit. Přistoupili dokonce k průkopnické metodě podchlazení těla, které mělo mozek stimulovat.

Syn pacientky Tim Thomas řekl listu Charleston Daily Mail, že se spolu s dvacítkou příbuzných přátel v nemocnici "modlil a modlil a modlil“, než se začal smiřovat s tím, že jeho matka nepřežije.

"Dospěl jsem k závěru, že už to nezvládne,“ řekl šestatřicetiletý Thomas. "Její kůže už začala tvrdnout, její ruce a prsty se začaly kroutit, už v ní nebyl žádný život,“ dodal.

Rodina se tedy rozhodla nechat odpojit maminku od přístrojů a dát jí poslední sbohem. Ale sotva začal její syn zařizovat pohřeb, volali mu z nemocnice, že se jeho matka probudila.

Ve chvíli, kdy Thomas dorazil do nemocnice, jeho matka už se po něm sháněla. "Kde mám syna?“ byla její první otázka poté, co se probrala.

Specialista Kevin Eggleston komentoval případ pro stanici ABC News slovy: "Opravdu tam nebyly žádné známky neurologických funkcí. Je to zázrak. Vyhlídky pro ni rozhodně nebyly příznivé".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám