Hlavní obsah

Ke globálnímu oteplování více přispívají obézní lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Obézní lidé jsou většinou pomalejší, mají klidnější povahu a podnikají méně viditelných aktivit. Přesto teď vědci tvrdí, že to oni přispívají k oteplování planety nejvíce. Lidé s nadváhou totiž spotřebují více potravin, vyprodukují více odpadu a spálí více paliva potřebného k přepravě svých objemných těl.

Článek

Tým britských vědců z Londýnské školy hygieny a tropické medicíny tvrdí, že obézní lidé přispívají k nedostatku potravin a vyšším cenám energií.

„My všichni jsme stále tlustější a neseme za to globální zodpovědnost. Obezita je klíčovou součástí širšího obrazce problému,“ uvedl jeden z autorů studie Phil Edwards.

Štíhlejší lidé naopak jedí méně a spotřebují tak méně energie. Přitom právě živočišná výroba v zemědělství přispívá značně k oteplování planety.

Obezitou trpí stamilióny lidí 

Ale lidé se štíhlou či normální postavou častěji používají k přepravě vlastní nohy nebo třeba kolo, ale i když jedou autem, jejich vůz spotřebuje méně paliva.

Světová zdravotnická organizace uvádí, že obezitou trpí až 400 milionů lidí z celého světa. V roce 2015 podle odhadů budou nadváhou trpět 2,3 miliardy a obezitou více než 700 milionů lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám