Hlavní obsah

Ruský miliardář Michail Prochorov zakládá televizi Snob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Výstřední miliardář Michail Prochorov miluje hříšné rozhazování peněz. Playboy nejbohatších lidí světa v minulosti na sebe upozornil mimo jiné večírky za stovky milionů korun, teď hodlá za bezmála 2,4 miliardy korun zřídit mediální tým, který by vydával časopis, provozoval internetové stránky a vysílal program pro miliardáře. Produkty mají fungovat pod příznačnou mediální značkou Snob.

Článek

„Je to pro lidi, kteří jsou úspěšní, a pro ty, kteří úspěšní být chtějí,“ prozradil novinářům na tiskové konferenci šéf skupiny Snob – Andrej Šmarov. Dvaačtyřicetiletý Prochorov má podle odhadů majetek v hodnotě 22 miliard dolarů.

V devadesátých letech údajně skoupil v transformačním chaosu část sovětského průmyslu za zlomek jeho skutečné hodnoty. Dnes patří podle magazínu Forbes na 24. místo nejbohatších lidí světa. Je jedním z vlastníků společnosti Norilsk Nickel – největšího světového producenta niklu – a Polyus Gold – ruského největšího producenta zlata.

Vydělali jste si to? Chlubte se

„Snob je pro nás člověk, který se vypracoval od piky, osoba, která si získala právo na snobskost,“ vysvětloval Šmarov význam ruského slova snob. „Není pěkné, když se vychloubáte svým bohatstvím, které jste zdědili, ale když jste si to vydělali sami, no, pak to pořád není moc pěkné, ale ospravedlňuje vás to,“ dodal Šmarov.

Magazín a internetový portál, které se budou zaměřovat na životní styl miliardářů, zprávy ze světa obchodu a cestování, začnou fungovat již letos v létě. Krátce nato se rozjede také kabelová televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám