Hlavní obsah

Manžel Evy Pilarové utekl kvůli módní přehlídce ze sanatoria

Právo, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novou kolekci návrháře Osmanyho Laffity si zpěvačka Eva Pilarová nenechala nikdy ujít. Tentokrát dokonce kvůli ní i její manžel Jan Kolomazník utekl z rehabilitačního sanatoria.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Eva Pilarová s manželem Janem Kolomazníkem jsou Laffitovými věrnými fanoušky.

Článek

„Dnes ráno jsem přerušil rehabilitaci a honem jel do Prahy. O tohle přece nemůžu přijít,“ prohlásil Jan Kolomazník, který nedávno oslavil s Evou Pilarovou už 23. výročí svatby. Po operaci kyčelního kloubu sice bývalý tanečník stále mírně pokulhává, už se však obejde bez berlí. A jestli ho noha ještě bolí? „Jenom trochu. Kdybych ale věděl, co všechno mě čeká, nikdy bych se k tomu neodhodlal,“ svěřil se.

Velkolepá choreografie, ušitá na míru historického ústředního slavnostního Panteonu Národního muzea, byla rozhodně uměleckým kouskem stejně jako autorovy nové modely. Jedinou vadou na kráse se stala Laffitova gigantická socha, umístěná uprostřed mramorového sálu. Návrhář kubánského původu v rouše Adamově působil uprostřed velikánů českých dějin poněkud nepatřičně.

Kolekce Osmanyho Laffity, určená pro podzim a zimu 2008-09, rozhodně nezklamala. Dýchá ledovou krásou, je elegantní, skvostná a současně i nositelná, což v tvorbě haute couture (vysoká móda) rozhodně nebývá zvykem.

Jednoduchostí střihů a zdobnými prvky Laffita otevřeně přiznává inspiraci 60. léty minulého století. V barevné paletě tentokrát převládají fialová, rumělka, béžová a odstíny šedé, vždy velkoryse zahalené sněžným třpytem. Elegantní žena v Osmanyho pojetí je zkrátka odvážná, extavagantní, a přitom neztrácí noblesu a šarm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám