Hlavní obsah

Piloti osobního letadla zaspali cílové letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONOLULU

Téměř každému se při cestování hromadnou dopravou stalo, že zaspal svou cílovou stanici a přejel do té následující. Pilotům letounu se však něco podobného stát nesmí. Přesto se to dvěma z havajských nízkorozpočtových aerolinek Go! podařilo a cílové letiště minuli o patnáct mil.

Článek

Jejich pochybení, které mohlo mít tragické následky, teď budou vyšetřovat příslušné úřady. Piloti měli přistát na Mezinárodním letišti Hilo na Havaji.

„Vyšetřujeme, zda pilot a jeho podřízený z aerolinek Go! 13. února usnuli, když jejich letadlo bylo na cestě z Honolulu do Hilo,“ přiznal Ian Gregor, mluvčí amerického Federálního leteckého úřadu (FAA).

Když přišli piloti letu 1002 k sobě, bez problémů se vrátili a přistáli. Řízení letového provozu potvrdilo, že dotyčné piloty nemohlo kontaktovat minimálně 25 minut. „Plně spolupracujeme s FAA,“ prohlásil viceprezident pro komunikace Paul Skellon ze společnosti Mesa Air Group provozující aerolinky Go!. Z šetření vyvodí důsledky a piloty případně čeká přísné potrestání včetně odebrání licence.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám