Hlavní obsah

Delon soptí: Sarkozy ho nevzal do Číny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Slavný francouzský herec Alain Delon je vrcholně rozhořčen kvůli tomu, že na něj navzdory původním plánům nezbylo místo v letadle, kterým v neděli odletěl na státní návštěvu Číny prezident Nicolas Sarkozy. "Myslím, že z toho budou někoho brnět uši," rozčílil se herec pro sobotní list Le Parisien.

Článek

Delon měl údajně prezidenta doprovázet vzhledem k faktu, že je v Číně velmi populární. O tom, že ale s hlavou státu nepoletí, se nakonec dověděl až z tisku. A právě to mu nejvíc vadí. 

"Měli mít aspoň tolik slušnosti, aby mi zavolali. Ale ti lidé kolem prezidenta, co mají na starosti styk s veřejností, to je banda šašků. To je hulvátství," hněvá se Delon. V rozhovoru si ale dává pozor, aby se kritikou nedotkl přímo prezidenta Sarkozyho, který dorazil do Číny na třídenní státní návštěvu vůbec poprvé od nástupu do úřadu letos v květnu. "Vím, že on o ničem neví. Znám ho. On zná dobře mě," shrnul Delon.

Sarkozyho v neděli v Pekingu uvítal prezident Chu Ťin-tchao.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám