Hlavní obsah

Zpěv chorvatské hymny v kvalifikaci se změnil v komedii

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský zpěvák, který zpíval před kvalifikačním duelem Anglie s Chorvatskem hymnu Chorvatů, omylem zpíval před vyprodaným stadiónem ve Wembley o penisu. Slova hymny se totiž naučil nepřesně a při zpěvu, tak zaznělo slovo kura, což je v chorvatštině označení mužského pohlavního údu. Když to chorvatští hráči zaznamenali, tak jim začaly cukat koutky.

Článek

Když se londýnským stadiónem ve Wembley šířily první tóny chorvatské hymny, nikdo z přítomných netušil, že o několik momentů později zazní z úst zpěváka Tony Henryho slova "mila kura si planina", což v překladu znamená "Drahé přirození, jsi hora" nebo "Má drahá, můj penis je hora." Zpěvák měl správně zazpívat slova "mila kuda si planina", což by se dalo přeložit jako "ty víš, má drahá, jak milujeme tvé hory".

Chorvatská národní hymna je napsaná v zastaralé chorvatštině, a tak se její překlad může lišit. Chorvatští fanoušci tvrdí, že toto přeřeknutí pomohlo jejich miláčky před zápasem uvolnit, a přispělo tak k jejich skvělému výkonu, když porazili Anglii na její půdě 3:2.

Hráči chorvatského celku jako Vedran Corluka či Luka Modrič se po sobě začali dívat a když si uvědomili, co to právě slyšeli, tak se začali uculovat.

Zpěváka chtějí za maskota

Na webových stránkách chorvatských fanoušků se množí hlasy těch, kteří si přejí, aby dostal Henry medaili za to, že pomohl v relaxaci jejich oblíbenců, či si přejí, aby se stal zpěvák maskotem chorvatského celku pro nadcházející evropský šampionát.

Mate Prlič, vydavatel nejznámějšího chorvatského fotbalového magazínu Torcida Magazine dodal: "Bylo by úžasné, kdyby se Tony Henry přidal do výpravy chorvatského celku, a podporoval tak náš celek spolu s fanoušky." Jednoznačně pomohl chorvatský celek před zápasem uvolnit. A pokud to je vítězná kombinace tak nevím, proč ho nepozvat, ať se přidá k naší výpravě, aby naše vítězná série na šampionátu pokračovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám