Hlavní obsah

Holanďané protestovali proti zákazu pěstování halucinogenních hub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AMSTERODAM

Přes sto lidí v sobotu demonstrovalo v Amsterodamu proti plánovanému vládnímu zákazu prodeje halucinogenních hub. V Nizozemí již po požití hub zemřelo několik turistů.

Článek

Protestující třímali nápisy "Kdy zakážou rozmnožování?" nebo "Spravuj si vlastní mozek". Autor knihy o halucinogenních houbách, Arno Adelaars, řekl, že lepší než nutit uživatele halucinogenních hub k jejich užívání ilegálně, by bylo zlepšit informovanost o tom, jak houby užívat.

"Ten problém mají jen cizinci, nikoliv Nizozemci, protože ti vědí co a jak, jsou informovaní," tvrdí Adelaars. "Amsterodam je jako poutní místo mladých Evropanů. Přicházejí sem, aby 'ulítávali' ve všech možných smyslech tohoto pojmu... Typický mladý turista , který přijede do Amsterodamu, pije strašně moc piva, kouří strašně moc trávy, a pak si vezme 'houbičky'. A to je recept na katastrofu."

V Nizozemsku se smí legálně prodávat čerstvé halucinogenní houby, nezákonný je pouze prodej sušených. Země je známá tolerancí k takzvaným "měkkým" drogám, jako je například marihuana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám