Hlavní obsah

Medvěd honil po lese Švédku na kole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Po téhle projížďce na kole si Švédka Inga Aakerströmová za řidítka nejspíš pár dní nesedne. S medvědem za zády sice nepochybně utužila svou fyzičku, ale v honičce jako vystřižené z béčkové akční komedie neúčinkovala dobrovolně.

Článek

Švédka si v zájmu udržení kondice vyjíždí na bicyklu do lesa. Švédský deník Dagbladet Sundsvall informoval, že doslova narazila na "něco podivného u cesty" na svém oblíbeném okruhu mezi vesničkami Boltjärn a Tallaasen na severu země, zrovna když šlapala na místní kopec.

Když zjistila, že to "něco" je medvěd hnědý, obrátila kolo a uháněla z kopce, seč jí síly stačily. Počítala s tím, že huňáč bude stejně vyděšený jako ona sama a uteče do lesa. Méďa se však rozhodně zastrašit nenechal.

"Při ohlédnutí jsem ke svému úděsu zjistila, že pádí v plné rychlosti za mnou," líčila sportovkyně švédskému listu. Zachránil ji náhodou její vlastní syn tím, že právě opodál venčil psa Gassiho. Teprve, když medvěd slyšel jeho štěkání, rozhodl se pronásledování nebohé cyklistky zanechat a uchýlil se do lesa.

Novinářům řekla, že nevšední zážitek ze setkání s medvědem ve volné přírodě na ni sice udělal velký dojem, propříště ale obvyklou trasu svých projížděk poněkud pozmění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám