Hlavní obsah

Odpojil spolupacienta od přístrojů, rušilo ho pípání

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LANDSHUT

Sedmnáctiletý mladík z Německa odpojil starého muže ležícího vedle něj na jednotce intenzivní péče od přístroje, který ho udržoval při životě. Rušil ho totiž od spánku a nejjednodušší tak podle něj bylo přístroj prostě odpojit.

Článek

Sedmnáctiletý Frank Mölner prohlásil, že se snažil usnout během svého zotavování po automobilové nehodě. Rušil ho ale přístroj, který udržoval při životě šestasedmdesátiletého Hermanna Berghofa tím, že za něj dýchal. O kauze informoval server Ananova.

Policejní mluvčí z německého Landshutu v jižním Německu uvedl: "Mladík nám řekl, že mu ten hluk lezl na nervy a že si myslel, že tohle je nejlepší cesta k tomu, aby měl klid a nic ho nerušilo."

Naštěstí lékařský personál reagoval velmi hbitě, dříve než mohl nerozvážný mladíkův čin nabrat tragických rozměrů. "Přístroj zapojili velmi rychle znovu. Při větším zpoždění mohl muž zemřít," dodal mluvčí policie.

Mladého muže zatím policie vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám