Hlavní obsah

Vezla syna na loupežné přepadení, aby na něj dohlédla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DRÁŽĎANY

Šestatřicetiletá Daniela Langerová se přiznala k tomu, že osobně odvezla syna na přepadení klenotnictví, aby měla jistotu, že se mu nic zlého nestane. Do zločinu byli zapleteni i další dva mladíci. Soudní jednání i nadále pokračuje a zdá se, že další maminky do případu zapleteny nebyly.

Článek

"Byl odhodlán tu loupež provést a mně se nepodařilo mu to rozmluvit, tak jsem se nakonec nabídla, že ho tam zavezu. Chtěla jsem ho trochu ohlídat, protože jsem se o něj bála," prohlásila u soudu. Na to, že se její osmnáctiletý syn Marcel se chystá k loupeži, prý přišla, když ji prosil, aby mu v prodejně pro kutily koupila nějaký provaz a lepicí pásku, ale tak, aby nikde nenechala žádné otisky prstů.

Langerová, která je matkou pěti dětí, nedokázala potlačit své obavy a rozhodla se raději u akce asistovat: "Když mi řekl, k čemu se chystá, nejdřív jsem tomu nevěřila, ale pak jsem dostala hrozný strach, že by se mu mohlo něco stát. Tak jsem šla radši s ním, abych ho mohla ochránit."

Připustila, že vyhlížela, jestli nejede policie, zatímco její syn a dva další mladíci loupili v klenotnictví. Nakonec si odnesli šperky přibližně v ceně miliónu korun. Majitel obchodu osmatřicetiletý Joerg Weyrath skončil pobodaný v nemocnici, a lupiči byli dopadeni krátce poté. Během přepadení totiž spustili alarm, propojený s policejní stanicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám