Hlavní obsah

Maďarská mluvčí vlády skončila dřív, než začala

Právo, ivi (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Bývalá modelka a televizní moderátorka Zsuzsa Demcsáková (29) podlehla mediálnímu tlaku a v pondělí oznámila, že nenastoupí do funkce mluvčí maďarské vlády. "Svým rozhodnutím chci přispět ke zklidnění situace," uvedla Demcsáková v prohlášení, které zveřejnila agentura MTI.

Článek

Opoziční deník Magyar Nemzet naznačil, že její manžel József Kiss podniká se známým mafiánem. "Manžel Demcsákové nejenže mafiána znal, ale s ním také společně podnikal," napsal list.

Demcsáková podala na deník žalobu za pomluvu. Vydala rovněž prohlášení pro média, že její manžel přerušil veškeré kontakty s podezřelým mužem, který je už rok ve vyšetřovací vazbě. Podle internetového serveru index.hu jsou v obchodním registru nadále uvedeni oba muži jako spolumajitelé firmy.

Bývalé modelce přitížilo také vyjádření na jejím blogu. Popsala zde obavy, že její děti budou muset chodit do školky s dětmi ze sociálně hůře situovaných rodin. Menší koaliční strana liberální Svaz svobodných demokratů tato vyjádření označila za nepřijatelná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám