Hlavní obsah

Českou Miss je studentka Lucie Hadašová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Novou Českou Miss se v sobotu večer v pražském Top hotelu stala dvacetiletá studentka aplikovaného práva Lucie Hadašová ze Strážnice. Získala také kontrakt na milión korun a poukazy na cestu kolem světa a na osobní automobil. Blondýnka, která ve volné disciplíně zatančila orientální tanec, získala také titul Miss internet.

Článek

První českou vicemiss je pro tento rok dvacetiletá studentka Vysoké školy ekonomické v Praze Eva Čerešňáková, která o sobě řekla, že umí čtyři jazyky, v superfinále hrála na elektrickou kytaru. Druhou vicemiss se stala dvaadvacetiletá plzeňská studenta psychologie a češtiny Lilian Sarah Fisherová, která byla rovněž typem poroty. Její velkou vášní je tanec a dokázala to i ve volné disciplíně.

Královny krásy zvolili diváci přímého přenosu televize Nova z šesti superfinalistek prostřednictvím SMS zpráv. Dívky do superfinále vybrala porota z 12 kandidátek. Titul Miss čtenářů si odnesla manažerka nákupu a prodeje oděvní firmy Blanka Javorská z Lužice u Hodonína, která byla rovněž zvolena Miss posluchačů Frekvence 1. Českou Miss marketing se stala Michaela Řeháková, které se však do superfinále neprobojovala.

Dívky ve finále prezentovaly extravagantní modely a svá těla v plavkách. Supefinalistky nabídly volnou disciplínu a musely odpovědět na rozstřelovací otázky, které připravily pro své konkurentky. Ve dvou případech si vylosovaly otázky, které samy vymyslely.

Další české krásky se letos utkají ještě v jedné vrcholné soutěži. Finále soutěže Miss ČR 2007, která má delší tradici, je naplánováno na duben.

Dražba korunky

První zlatá korunka osázená pravými diamanty v historii českých soutěží krásy byla na následné aukci vydražena za půl miliónu korun. Majitelem korunky se stal uhlobaron Zdeněk Bakala. Výtěžek z dražby putuje na konto Nadace Terezy Maxové.

"S výsledkem aukce jsem moc spokojená. Peníze věnujeme na projekt 30 minut pro život dětem v kojeneckých ústavech ve věku do tří let," řekla Maxová, která byla členkou poroty České Miss. Nadace získá celkem 550 000 korun, dalších 50 000 je za vydraženou šerpu čerstvé České Miss.

Lucie Hadašová Novinkám řekla: "Od začátku jsem si na první místo moc nevěřila, ale samozřejmě jsem si hrozně přála vyhrát, takže teď jsem spokojená a nevím co k tomu dodat." Na otázku, v čem si myslí, že jí titul pomůže, odpověděla: "Určitě mi nešlo jen o kariéru modelky, vítězství totiž přináší určité společenské postavení, při kterém můžete realizovat určité cíle. Momentálně vám ještě přesně nemůžu říct co, protože každá problematika, se kterou se člověk blíže seznámí, může být zajímavá, ale zatím nevím, co přesně to v mém případě bude." Co bude dělat v nejbližších dnech, ještě netuší, ale ví, že kdyby vyhrála kromě kontraktu i nějakou finanční částku, rozhodně by ji věnovala na pomoc potřebným.

Druhá vicemiss  Lilian Sarah Fisherová má o budoucnosti jasné představy: "Já už mám asi dva roky občanské sdružení, o kterém jsem nechtěla mluvit před soutěží, aby to nevypadalo, že na sebe právě tím chci nějak upozorňovat. Sdružení se jmenuje Slunce dětem a pomáhá dětem s handicapem. Takže bych mého umístění hrozně ráda využila právě k tomu, aby se sdružení více dařilo."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám