Hlavní obsah

Z maďarských věznic možná budou luxusní hotely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDAPEŠŤ

Budou hoteloví hosté povinni odevzdat všechny svršky na recepci, podstoupit osobní prohlídku a ještě se převléknout do "muklovského" proužkovaného oděvu? Možná je na takové otázky ještě brzy, ale každopádně by maďarská vláda ráda prodala některé z nechvalně proslulých věznic jisté španělské firmě, aby je předělala na luxusní hotely.

Článek

"Koukněte na tu budovu. Mohli byste s ní udělat zázraky," přesvědčuje státní tajemník Ferenc Kondosi o skrytých přednostech káznice Csillag v Szegedu, která ve svých celách zatím hostí jen ty nejhorší zločince.

Jméno potenciálního investora nesdělil ani agentuře Reuters. Ale prozradil, že vládní úředníci se už podívali na Pyrenejský poloostrov na podobný projekt přeměny zamřížovaných útulků pro vyvrhele v oázy luxusu pro solventní hosty.

Hoteliéry možná naláká i informace, že maďarské věznice bývají "zabukovány" na 138 procent. A za utržené peníze vláda plánuje postavit modernější věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám